Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Przypuszczam ze mam zniszczone gniazdo zimeringu lub cos na laczeniu karterow. Jesli by to byla glowica to by sie pociło w tym miejscu. Cały silnik bedzie rozpoławiany i od początku skladany z należytą starannoscia.
Stary temat ale dopiero niedawno miałem czas zrobić motorek. Problemem był dozownik i gaźnik. Dozownik lał cały czas olej do silnika przy każdym kopnięciu kopki zamiast poprać mieszankę z gaźnika ciągnął olej z dozownika oraz przepustnica gaźnika była za wysoko ustawiona (za mocno naciągnięta linka). Przez przypadek doszedłem do tego po wyciągnięciu silnika ściągnięciu cylindra okazało się ze wał pływał w "miksolu". Wyrzuciłem dozownik zmieniłem uszczelki góry silnika. Króciec gaźnika zaślepiony(miejsce na dozowanie oleju). I motorek odpala bez problemu zostaje tylko regulacja. Dobija mnie kilka rzeczy dużo było ingerencji w tym motorku i doprowadzić go do dobrego stanu to będzie nie lada wyczyn. Dziękuje wszystkim za pomoc.