Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
witam kupuje olej do skrzyni i mieszanki lany z beczki wiec sa w podobnych butelkach, a sprawa jest taka ze dalem do mieszanki olej do skrzyni wyjezdziłem juz prawie cały bak nie świadomy tego i mam takie pytanie jaki może być tego skutek?
Po 1 zlej ta bene i zalej normalną z olejem do mieszanki, co do tego czy cos sie stało to nie pomoge bo nwm :p ja na twoim miejscu po zlaniu tej i zalaniu nowej beny sprawdził bym kompresje
Jak moto jeździ to nic sie nie stało - smarowanie było gorsze no i olej przekładniowy nie łączy sie tak z beną ale skoro nadal działa po baku to nie ma spiny. DT to nie hard a kiedyś WSK, SHL i inne dziadostwa na takich olejach latami jeździły bo innych nie było i też jakoś dawano rade
Co mogło dostać po piździe to tłok i gładź cylka oraz łożyska w co wątpię. Zlej bene z baku, z gaźnika również i od razu przeczyść, nie zaszkodzi, zalej nową bene odpal, posprawdzaj kompresje, posłuchaj i obserwuj jedyna metoda.