Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Czy ten tłok jest dobry do dt 125 r ? namura zrobiłem nim okolu 500km zaczął tłuc takie stuki głośne (chyba on tak powiedział mechanik jak rozebrał i zobaczył) bo ma luzy na igiełkowym wysuwa się na lewo i prawo ponad polowe łożyska i dlatego tłucze a przecież tak nie może być...ze się wysuwa .Oryginalny tłok (fabryczny) miał mniejsza przerwę na łożysku, ciaśniej siedziało, nie miało możliwości latania na boki aż tak i samo łożysko było delikatnie szersze.Sorry ze tak chaotycznie napisane....Jestem już wkurwiony ,żadnych luzów na wale ,nigdzie nie ma co by mogło tłuc jedynie na tłoku ma góra dól bo się wysuwa łożysko igiełkowe ma tyle samo co tłok.A i z wossnera łożysko całe wszystkie igiełki są.
Szlif robiony tłok idealnie spasowany tutaj nie ma problemu. Nie wiem możne coś wpadło i narobiło ale chodziła super do końca paliła, tylko tłukło serio podkładki jakie dokładnie zwykłe yyy ?ktoś się wypowie jeszcze?
Kurde jakby były przy tłoku w zestawie to ok a tak kombinować to strach w sklepie mi powiedzieli ze z namura tak jest żeby wossnera założyć czy vertexa tylko jaka mam pewnośc że będzie dobrze bo cholera300zl na tłok i miało by być źle....
To jednak nie tłok dopiero to zobaczylem zaczołem ruszać silnikiem i cos latalo i wypadlo to
i teraz pytanie czy ta dziura moze byc ,dlaczego sie tak stalo musze rozpoławiać silnik ? z czego ten kawalek drutu bo nie z zadnej spręzyny z zewnatrz tzn startera i wgl
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.