Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Siema dzisiaj cały dzień jazdy w ostrym kurzu i piasku motor kilka razy do góry nogami, a teraz wogólę nie dochodzi paliwo do świecy, jak wstrzyknę benzynę to odpala na zapych i jeździ normalnie, myślicie że gaźnik mógł się zabrudzić ?
Wiadomo że motor zaciąga powietrze z otoczenia, a że jeździłeś w kurzu to może się zdarzyć zaciągnięcie jakiegoś syfu. Jeżeli paliwo nie dochodzi to wiadomo że gdzieś jest problem na odcinku bak-cyl(zakładając że masz paliwo w zbiorniku ), a jeśli leci z wężyka to wiadomo że to musi być problem z gaźnikiem. Nie myśl tylko rób
Po I szukaj. Po II szukaj. Po III na pewno podobny temat istnieje, więc szukaj.
A więc wyczyściłem gaźnik, było trochę syfu ale dupa motor odpalił na zapych a potem odpalał na kilka kopów jeździ normalnie ale czasem zamula jakby brakło paliwa, gaśnie na niskich obrotach tak przy 2 tysiącach i strzela z tłumika.
No nie mogłem tego znaleźć dzięki bardzo, spróbuję jeszcze raz
-- 05 maja 2014, 19:18 --
A więc tak wyczyściłem wszystko jak na filmiku oprócz dyszy od powietrza bo jest rozrobiona śruba, dostane gdzieś taką samą dyszę ? I jeszcze jedno pytanie, ja na gniazdach dyszy wolnych obrotów i głównej mam taki plastik a na filmiku go nie ma, wywalić go czy co?