Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Zamówiłem tłok z wossnera, średnica cylindra wynosi 56, tłok zamówiłem 55,94 potem były 56,20 i inne i do tego łożyska jeszcze trzeba było by wymienić, czekam na odp.
Z tłokiem nie pospieszyłeś się? Szlifu nie trzeba tam robić, uszkodzenia tłoka są dramatyczne Wydaje mi się, że pęknięty pierścień zrobił tu taką porutę. Pękł bo miał za ciasno, albo z powodu, że słaby był
Szlifu nie trzeba, pęknięty tłok nie zrobił szkód żadnych cylinder nówka żadnej ryski mam nadzieje że tłok pęknął od wady produktu taką mam na dzieje, a szeście jest takie że nie poszedł do cylindra..
tłok był źle dotarty przedmuchy jak h.j pierścień zachycił o kanał płuczący i po ptokach przy następnym docieraniu więcej gazu
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
Enduros70 pisze:Nie da się tak zrobić, żeby pierścień zahaczył o oryginalnego płuka.
no to o co zachaczył ?? mi to idealnie pasuje na prawy tylny kanał płuczący może teraz w oryginale nie robią portingu kanałów w cylindrze (czy jak to się tam nazywa) jak to kiedyś było najlepiej jak by autor tematu zapodał zięcie cylindra w wysokiej rozdzielczości
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
Jak docierać? Ile obrotów maksymalnie? Nie docierałem nigdy dt, teraz będzie drugi raz więc możecie mi dać jakieś wskazówki. Tłok będzię w środę dam wam znać jak złożę co i jak