Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
19 sie 2013, 15:21
Walnęła mi uszczelka pod głowicą (trójwarstwowa) , zamówiłem uszczelkę , nie dogadałem się ze sprzedającym i dostałem jednowarstwową , nie mając za bardzo czasu ani pieniędzy pomyślałem że i ta da rade.Głowice równałem papierem wodnym 360 i 800 na szkle.Wszystko niby ok ale złożyłem pozakręcałem wszystko a z pod głowicy leci płyn.Możliwe że nawet na szkle źle to wyrównałem?
Teraz jedynym rozwiązaniem to chyba oddanie głowicy i cylindra do zakładu który się tym zajmuje pod to już trójwarstwowa i powinno być ok? Jakieś pomysły?
Ostatnio zmieniony 19 sie 2013, 18:04 przez
Kozak58, łącznie zmieniany 1 raz
19 sie 2013, 16:21
Kozak58 pisze:Walnęła mi głowica pod uszczelką
dziwne
a tak na poważnie splanuj jeszcze raz głowicę
wykręć szpilki z cylindra i go splanuj na szkle
poskładaj na nowej uszczelce nawet jednowarstwowa da rade i dokręć na krzyż siła 30 niutonometrów musi działać
19 sie 2013, 18:07
cylinder wyjęty , szpilki powykręcałem , jutro idę jednak do roboty to się znajdzie kasa na zakład w którym mi to splanują ;) Zamówię jeszcze na allegro zestaw z trójwarstową i musi jeździ.
19 sie 2013, 19:28
Bo trzeba też jechać cylinder na szkle i nawet uszczelka jednowarstwowa trzyma.
19 sie 2013, 21:34
Enduros70 pisze:Bo trzeba też jechać cylinder na szkle i nawet uszczelka jednowarstwowa trzyma.
dobrze gada polać mu potwierdzam z własnego doświadczenia 2 miesiąc latam na jednowarstwowej
21 sie 2013, 21:37
Kozak, tak jak kiedyś mi Endo. Pisał , Planowanie głowicy , podkładki kontrujące i nie kryte nakrętki , wszystko skręcić na 30 Nm i malinka ;d nawet 1-warstwowa moze byc jak dobrze to zrobisz ;]
22 sie 2013, 13:37
No pewnie że jednowarstwowa trzyma, mam już swoją jednowarstwową uszczelkę bardzo długo tylko trzeba też umieć dobrze skręcić/dokręcać głowicę. Fabrycznie też dawali jednowarstwową.
22 sie 2013, 18:49
jeśli można to sie dołącze dzisij odkreciłem głowice miałem mały przedmuch ale bardzo mały (uszczelka jedno warstwowa ) czy uszczelka trzy warstwowa załatwi sprawe cylek wraz z głowica przejechany na szkle .i to dosyć dobrze ;) i jesli możecie to powiedzecie czy to jest uszczelka trzy warstwowa
http://allegro.pl/uszczelki-gory-silnik ... 99135.html jeśli sie myle prosze o linka ;) dzięki
22 sie 2013, 20:01
Co do mnie to planowanie już zrobione w zakładzie.Czekam na uszczelki.
jajko1996 pisze:jeśli można to sie dołącze dzisij odkreciłem głowice miałem mały przedmuch ale bardzo mały (uszczelka jedno warstwowa ) czy uszczelka trzy warstwowa załatwi sprawe cylek wraz z głowica przejechany na szkle .i to dosyć dobrze ;) i jesli możecie to powiedzecie czy to jest uszczelka trzy warstwowa
http://allegro.pl/uszczelki-gory-silnik ... 99135.html jeśli sie myle prosze o linka ;) dzięki
A co do Ciebie to właśnie te uszczelki zamówiłem i z tego co rozmawiałem przez telefon ze sprzedającym dowiedziałem się że w komplecie jest właśnie trójwarstwowa.
23 sie 2013, 10:44
Trzywarstwowa, przecież widać nity.