Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Po przekładce na drugą ramę motor po odpaleniu wchodzi od razu na najwyższe obroty. Operowanie manetką gazu nic nie daje, motor wyje na maksymalnych obrotach. Domyślam się, że coś z gaźnikiem ale wydaje mi się że chyba dobrze złożyłem.
śrubka od regulacji obrotów wykręciłem do końca i nie pomaga. linka nie pozaginana. jak ruszam manetką gazu to sama wraca więc zakładam że przepustnica jest ok chyba że do linka z dozownika oleju powoduje że manetka wraca.
Wygląda na to chyba, że jest uniesiona przepustnica, jakby linka była gdzieś zawieszona w pancerzu. Rozebrałem dzisiaj wszyskie linki, manetkę i nic kurwa nie pomaga. Ciągle odpalam i wyje na prawie maksymalnych obrotach. Zrobiłem dzisiaj patent, że wyjąłem linkę z tej przepustnicy i wsadziłem tak do gaźnika żeby spadła na sam dół i odpaliłem moto i od razu obroty spadły ale co dziwne dalej jakby trochę za wysokie i jak wykręciłem śrubkę od obrotów biegu jałowego to nawet nie zgasł motor a chyba powinien. Wiem, że raczej ciężko mi będzie pomóc ale może ktoś miał podobny problem, już nie mam pomysłu do chuja żadnego.
Ziomki przepustnica jest dobrze włożona. a u Was jak sie wyciągnie przepustnice to też wygląda jak na tym foto? Bo mi się wydaje, że nie powinna być ta sprężyna tak ściśnięta. Jakby w jakiś cudowny sposób linka się skróciła.
przepustnica ma jeden rowek niema innej opcji włożenia chyba że on ma jakiś gaźnik z kosmosu?? powiem ci tak zobacz czy linka lekko chodzi od gazu czy odbija bez problemowo bez żadnego oporu. Dróga sprawa pewnie jeździsz na pompce oleju(baedziew do mieszanki i tam jest też taki mechanizm że wchodzi jedna linka od manetki gazu i wychodzą dwie na gaźnik i pompke oleju i tam poszukaj wad. Ja w swojej dt leje mieszankę do baku mam pewność że mi się nie zatrze i nie mam problemu z tym bajerem że tak powiem bo miałem pare przygód z tym właśnie nie odbijanie manetki itp.