Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Jestem nowy więc serdecznie wszystkich witam DT 125 LC2 1989 rok posiadam od jakichś dwóch lat. I tak przeszła ona remont generalny silnika w warsztacie u znajomego na początku tego sezonu. Wszystko pięknie ładnie chodzi, odblokował mi dyfuzor. Moc ma. W silniku zostało wymienione wszystko co było zużyte. Ale zastanawia mnie jedno... dlaczego kręci się do 8 tys. Przed remontem bez problemu do 10 tys. dochodził. Mechanik twierdzi że ten mój obrotomierz jest zepsuty, tam w ogóle mam zegary popsute, nie działa prędkościomierz, termostat, i zegary rozbite. Tylko obrotomierz działa tak jak przed remontem tak i teraz. Czy może jest to spowodowane poprzez wyczerpany akumulator? przed remontem był on sprawny o ile się nie myle. a teraz mechanik mówił że ustawił mi zawór ypvs cały czas otwarty i akumulator wtedy nie gra żadnej roli...
Ostatnio zmieniony 25 cze 2014, 9:36 przez przemek1993, łącznie zmieniany 1 raz
A jeszcze jedno pytanie. Czy do prawidłowego działania zaworu potrzebna jest sprawna stacyjka? bo moja w ogóle sie urwała, więc odpiałem całą kostke która idzie do stacyjki. chciałem kupić a nigdzie nie moge znaleźć takiej samej jak mam ja... ilość pinów sie zgadza ale wejście na kostce mają inne. akumulator dziś zamówiłem.
Ok. Również to sprawdzę. Jutro przyjdzie akumulator więc trzeba go założyć. A jak z tą stacyjką? jest ona potrzebna do prawidłowego ustawienia zaworu? Moja stacyjka wygląda tak . Nigdzie nie moge znaleźć takiej samej... może się nada tylko przylutować by trzeba było te kabelki?
jak ma tyle samo pinów to i kolory powinny się zgadzać najwyżej obetnij kostki i przylutuj kable
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.