Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Re: Pomoc w doborze części (remont silnika)

27 wrz 2016, 12:36

Jasil i Top Racing to jest to samo.

27 wrz 2016, 13:23

Enduros70 pisze:Jasil i Top Racing to jest to samo.
Czyli te 2 wały do których podałem linki to są te same wały korbowe ?? Dlaczego taka rozbieżność cenowa w 2 sklepach ??

27 wrz 2016, 14:46

Witek05 pisze:Czyli te 2 wały do których podałem linki to są te same wały korbowe ?? Dlaczego taka rozbieżność cenowa w 2 sklepach ??

Tak.
Każdy sklep sam ustala cene towaru. Na moto125 ogólnie jest drogo :)

27 wrz 2016, 19:24

Domek pisze:
zielak1221 pisze:) to bardzo mocno rozważałbym mimo wszystko regenerację :)

Regeneracja na dobrej korbie droższa niż nowy wał :D

No offence, ale gdzie Ty sprawdzałeś te ceny. Może chcieli Cie wyruchać na hajs, bo zobaczyli że młody to już w głowie żaróweczka się zaświeciła. Moim zdaniem jak przy gwincie nikt nic nie rzeźbił to lepiej regenerować oryginalny wał. Moim dt jeździł wcześniej architekt i nagwintował wał więc kupiłem nowy. A średnio cena za wał do regeneracji(samemu kupujesz korbe) to granice 350-500 zł, wszystko w zależności jaki rejon i czy masz znajomych w tej branży.

Ale róbcie jak uważacie, 600 zł nowy wał + przesyłka. Oby Ci służyło.

Co do doboru tłoka, marki dobre, ja przy szlifie cylindra poprosiłem o dobór tłoka żeby wszystko załatwić w jednym miejscu. Mniej pieprzenia się z jazdami po sklepach czy też przesyłkach :)

27 wrz 2016, 20:38

zielak1221 pisze:
No offence, ale gdzie Ty sprawdzałeś te ceny. Może chcieli Cie wyruchać na hajs, bo zobaczyli że młody to już w głowie żaróweczka się zaświeciła. Moim zdaniem jak przy gwincie nikt nic nie rzeźbił to lepiej regenerować oryginalny wał. Moim dt jeździł wcześniej architekt i nagwintował wał więc kupiłem nowy. A średnio cena za wał do regeneracji(samemu kupujesz korbe) to granice 350-500 zł, wszystko w zależności jaki rejon i czy masz znajomych w tej branży.

Ale róbcie jak uważacie, 600 zł nowy wał + przesyłka. Oby Ci służyło.

Korbowód Wossner'a kosztuje 290zł :) Dzwoniłem do Moto-Frez jedyna firma która chciała sie podjąć takiej regeneracji po obdzwonieniu Auto-Szlifów itp. 100zł powiedzieli za zmiane korby i wyważenie wału. Plus dochodził koszt wysyłki do nich go, ponieważ nie opłaca mi sie nawet tam jechać.
To, że jestem młody nie znaczy, że gówno sie znam i jestem chłopcem do bicia :|

Gdzie Ty widziałeś te wały po 600zł ? :)

Sam napisałeś, że regeneracja 350-500zł, przedział cenowy dość spory. Ciekaw jestem ile pojezdzi na tej regeneracji za 350zł :)

27 wrz 2016, 20:54

Długo.

27 wrz 2016, 21:11

Domek, co do wieku, to miałem na myśli że tak mogła pomyśleć osoba która mówiła Ci cenę :) Ja do wieków nic nie mam, to raz. Dwa, uwierz że długo pojeździ na wale po regeneracji(swoją drogą nie zdziwiłbym się jeśli nowy wał, zamiennik mniej by wytrzymał). Trzy, olej te zakłady co się więcej reklamują w internetach niż robią. Ja oddaje zawsze to starszych zakładów, ludzi, których nie można znaleźć w internetach, którzy mają swoje doświadczenie w tym co robią :) A co do ceny 600 zł, kolega który kompletuje sprzęt sam powiedział że kupi ten droższy, a jego cena wynosi 599 zł. Do tego dolicz przesyłkę :)

Żeby nie robic zbędnego off topu. Ja uważam swoje, Ty uważasz swoje i widzę że Cie nie przekonam :) Miejmy nadzieje że ten wał jasila który kolega Witek chce kupić będzie mu długo trzymał :)

EDIT. A z tym przedziałem cenowym dałem tak dużą różnicę, ponieważ wszystko zależy od rejonu, od miejsca gdzie zrobisz i tak naprawdę od osoby, która będzie zlecać, ponieważ dobrą gatką można sobie czasami dużo pomóc :)

27 wrz 2016, 22:06

zielak1221 pisze:Domek, co do wieku, to miałem na myśli że tak mogła pomyśleć osoba która mówiła Ci cenę :) Ja do wieków nic nie mam, to raz. Dwa, uwierz że długo pojeździ na wale po regeneracji(swoją drogą nie zdziwiłbym się jeśli nowy wał, zamiennik mniej by wytrzymał). Trzy, olej te zakłady co się więcej reklamują w internetach niż robią. Ja oddaje zawsze to starszych zakładów, ludzi, których nie można znaleźć w internetach, którzy mają swoje doświadczenie w tym co robią :) A co do ceny 600 zł, kolega który kompletuje sprzęt sam powiedział że kupi ten droższy, a jego cena wynosi 599 zł. Do tego dolicz przesyłkę :)

Żeby nie robic zbędnego off topu. Ja uważam swoje, Ty uważasz swoje i widzę że Cie nie przekonam :) Miejmy nadzieje że ten wał jasila który kolega Witek chce kupić będzie mu długo trzymał :)

EDIT. A z tym przedziałem cenowym dałem tak dużą różnicę, ponieważ wszystko zależy od rejonu, od miejsca gdzie zrobisz i tak naprawdę od osoby, która będzie zlecać, ponieważ dobrą gatką można sobie czasami dużo pomóc :)

Skąd mogli wiedzieć ile mam lat przez telefon ? :D
Regeneracja to i tak już nie jest seria. Jednak już element zamienny. Tyle, że u mnie nie ma takich zakładów. A Januszowi który mi wprasuje czop na imadle, to dziękuje :D
Kupiłem pare dni temu ten wał co kolega chce na allegro za 460 zł z wysyłką :)

28 wrz 2016, 12:23

W wałach top racing zbyt luźno łożyska wchodzą, może to poprawili.

-- 28 wrz 2016, 13:24 --

W wałach top racing zbyt luźno łożyska wchodzą, może to poprawili.

28 wrz 2016, 13:08

Domek pisze:Gdzie Ty widziałeś te wały po 600zł ?

Przecież podałem linki w moim pierwszym poście wychodzi na to że ten sam wał jest nawet taniej niż 600 zł i oczywiście kupię w tym tańszym sklepie. A powodem tego ze nie regeneruję jest to że w moim mieście nie ma zakładu który regeneruje wały na łożyskach igiełkowych sciskanych prasa odsyłają gdzieś w Polskę więc bede od cholery czekał...

-- 28 wrz 2016, 13:35 --

Jeszcze jedno pytanie bo już miałem kupować ten tłok na stronce Wossner http://www.wossner.pl/product.php?id_product=1418
ale piszą że on pasuje do yamaha DT125R roczniki 91-06 moja yamaha jest rocznik 89 czy ten tłok podejdzie ??
Odpowiedz