Ta u góry często występuje w ogłoszeniach jako głowica z TZR która to podobno ma większy stopień sprężania, bo chyba coś ponad 10. Na oko nie widać różnicy, no i co miałby dawać ten pierścień? Trzeba by pomierzyć dokładnie objętość komory to byłaby pewność.
Ta z góry to głowica 3MB i jest podobno słabsza, na dole 3BN i jest mocniejsza że względu na zwiększony stopień sprezania. Tyle się dowiedziałem z angielskiego forum. Symbol masz na głowicy koło świecy.
-- 31 sty 2014, 9:04 --
Ta z góry to głowica 3MB i jest podobno słabsza, na dole 3BN i jest mocniejsza że względu na zwiększony stopień sprezania. Tyle się dowiedziałem z angielskiego forum. Symbol masz na głowicy koło świecy.
Ten pierścien jest po to aby energia zaplonu mieszanki rozeszla sie równomiernie na tloku a nie kumulowala sie na świecy zaplonowej. Efekt jak membrana na głośniku.
Czyli twierdzisz że ta 3MB jest lepsza? Z tego co czytałem na forum zagranicznym to ta bez squisha jest lepsza.
-- 31 sty 2014, 9:11 --
-- 31 sty 2014, 9:14 --
Fakt ma mniejszy stopien spreżania ale lepiej rozkłada energie na tloku.I co za tym idzie dłuższa żywotnosc pierscieni. Ta druga Daje moc i nic po za tym a i tak uwarzaja ja za lepsza. Też to wyczytałem.