• Dzisiaj jest 15 cze 2025, 16:10
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • FAQ
  • Szukaj
  • Zespół administracyjny
  • Facebook
  • Podgląd wydruku

Przejdź do: Strona główna › Motocykle › Ogólne › Yamaha DT 80

zacisk

Temat zamknięty

zacisk

Postautor: vivat » 02 mar 2014, 13:37

witam jakiś czas temu kupiłem zacisk do swojej dt ponieważ stary był pęnięty.i mam problem z odbijaniem. pierwsze co zrobiłem to wypchnąłem tłoczek i przeczyściłem go razem z zaciskiem tłoczek przesmarowałem tylko płynem hamulcowym gdy go wkładałem dosyć ciężko wchodził (wpychałem go kluczem francuzem) gdy już wszedł poskładałem wszystko zalałem płynem i odpowierzyłem zacisk następnie w garażu tak sobie sprawdzałem czy dobrze działa czy klocki nie trą o tarcze i wszystko było dobrze no więc czas na jazde był wtedy śnieg więc ostro nie hamowałem ale jak puściłem hamulec to noramlnie dt jechała dalej nic nie blokowało śnieg stopniał ale jakoś nie było czasu jeździc dopiero kilka dni temu postanowiłem sprawdzić jak działa ten zacisk przy większej sile hamowania i jak zahamuje i puszcze hamulec to on dalej jeszcze hamuje przez jakieś 2 sekundy póżniej już jest dobrze nic nie obciera więc przeczyściłem jeszcze raz zacisk ale dalej jest to samo dodam że jak jeszcze miałem ten stary zacisk to było tak samo też nie odbijał i tłoczek ciężko chodził. czy to może być wina pompki? co jeszcze moge zrobić aby to działało?
Awatar użytkownika
vivat

Motocykl: Dt 80

Re: zacisk

Postautor: Enduros70 » 02 mar 2014, 17:33

Tłoczek musi chodzić jednym palcem, rozbierz zacisk, wysmaruj smarem to tłoczków i rozruszaj.

Wymiana korbowodów/centrowanie wałów, remonty silników, naprawa gaźników, amortyzatorów cross/enduro, mycie ultradźwiękowe, spawanie aluminium. PW

:arrow: https://www.facebook.com/MotoENDOgarage
Awatar użytkownika
Enduros70
Administrator

Motocykl: EXC 300
  • Link do galerii

Postautor: vivat » 02 mar 2014, 18:25

coś takiego będzie dobre? http://allegro.pl/smar-do-tloczkow-cyli ... 75247.html
Awatar użytkownika
vivat

Postautor: Enduros70 » 02 mar 2014, 18:27

Tak.

Wymiana korbowodów/centrowanie wałów, remonty silników, naprawa gaźników, amortyzatorów cross/enduro, mycie ultradźwiękowe, spawanie aluminium. PW

:arrow: https://www.facebook.com/MotoENDOgarage
Awatar użytkownika
Enduros70
Administrator

Motocykl: EXC 300
  • Link do galerii

Postautor: vivat » 19 mar 2014, 16:26

przesmarowałem tłoczek i go rozruszałem ale palcem się go niedało wcisnąć ale jak wszystko poskładałem to już dobrze chodzi. także temat można zamknąć
Awatar użytkownika
vivat

Temat zamknięty

Wróć do Yamaha DT 80