Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam, mam problem z moją DT 80 z 1991r otóz DT po rozgrzaniu i przejechaniu około 5km zaczyna się dławić i w konsekwencji gaśnie , wymieniłem świece tarcze sprzęgłowe problem nadal ten sam. Dodam ze czasami mam mały ubytek oleju od strony magneta , wymieniłem uszczelniacze problem pozostaje ten sam. Co moze być przyczyną gaśniecia po około 5km ... ?
Odpala po około 5min i po przejechaniu około 10m ten sam objaw , po odczekaniu około 10-20min jak nówka. I cały czas takie błędne koło . Moc ma dobrą jak i po rozgrzaniu jak i na zimnym . Nie czuc zadnego spadku mocy.
odpowietrznik korka baku ? . Hmm ... ostatnio po przejechaniu owych 5--7km na postoju sprawdzałem czy paliwo leci otóż leci dosc mocno. Więc to raczej bym wykluczył . Świeca ma kolor czarny więc wziałem się za regulację srobkę od mieszanki miałęm dokręconą na max wiec odkreciłem z 3 obroty zobaczymy jak się zachowa ale moim zdaniem problem nie zniknie .
świece wymieniłem 15km temu nic to nie zmieniło ostatnio nawet przejechałęm się na swiecy z krotkim gwinetm dystans moze ciut wiekszy ciezko mi to okreslic problem pozostał nic to nie zmieniło.