Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Brak siły

01 lip 2013, 14:10

Witam;) Posiadam YAmahe dt 125 97 r :P Od pewnego czasu zauwazyłem ze na wolnych obrotach jest jej ciezko "muli ją" kiedys od razu wstawała na koło a teraz nie. Inny problem na wysokich obrotach dochodzi do pewnego momętu i stoi (tzn nie wkreci sie na obroty a na manetce czuje ze moge jeszcze dodaje gazu i nic) Dodatkowo gozej pali postoi godzine po przejachaniu 5 km w słoneczny dzień i potrzebuje ssania. co jes przyczyna? pozdrawiam <help> <glowawmur>

Re: Brak siły

01 lip 2013, 14:37

Gaźnik czyszczony ? Filtr trzeba wyprać i nasączyć specjalnym olejem. Nowa świeca BR9ES.

01 lip 2013, 15:00

Nie gaźnik nie czyszczony bo nie ma kto a sam nie potrafie. ale jaki filtr? bo chyba nie mowisz o filtrze powietrza ktory wyczyściłem

01 lip 2013, 15:04

Tak chodziło mu o filtr powietrza, skoro go wyprałeś i jest czysty to dobrze.
Tutaj masz poradnik jak wyczyścić gaźnik: topic61.html
A świece też można by zmienić na taką jaką Endo podał.

01 lip 2013, 16:31

ale nie nasaczyłem w oleju. mozecie pomóc?

+

może ktoś zainteresowany kupnem? Wiecej informacji na PW

YankeS:Warn za PPP i za zły dział.To nie giełda.Tak przy okazji.Pisze sie pomóc a nie pomódz...

01 lip 2013, 19:52

Filtr powietrza po wyczyszczeniu należy nasączyć olejem do tego celu przeznaczonym. Ja używam i mogę polecić Ci Valvolina ze względu na cenę/jakość. http://allegro.pl/valvoline-air-filter- ... 00985.html

02 lip 2013, 7:39

Czy nasaczenie tym olejem filtra może rozwiązać ten problem? A jak nie to czym należy pomyśleć?

02 lip 2013, 9:02

a dawałeś mu w piz** przed tym jak się zepsuł?

02 lip 2013, 9:07

Nie, dlatego ze paliła dużo i uważałem z gazem. Parę razy się zdążyło w terenie czy na szosie ale to 2gora 3razy

02 lip 2013, 10:04

To czyść ten gaźnik.
Odpowiedz