Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam. Mianowicie kupiłem dt 125r. moto sie grzało. Nie mocno wskazówka dochodzi ok 1cm od czerwonego pola. jak jechać troche spadnie jak w terenie pod czerwone pole. Dodam ze zapoznałem się z poradnikiem i już nie mam siły. Od kupna wymieniona uszczelka pod głowicą na nowa 3-warstwowa planowane wszystko. Uszczelniacz na pompie wody. wirnik sprawny od pompy. dekiel złożony na sylikon bez uszczelki. wymieniona chłodnica na drugą. Delikatnie ubywa mi płynu ze zbiorniczka. ale w dyfuzorze nie mam wody jak wyjmowałem. po odkręceniu korka nie słychać nic. jak odpalę to ciecz jakby miała obieg bo to widać. po zgaszeniu motoru za chwile widać a bardziej słychać jak wsysa wodę taki bulgot idzie i to za każdym razem jak tak zrobie. Pomocy ;/;/ może źle wymieniłem uszczelkę pod głowicą ? Czy YPVS ma z tym jakiś związek ?
Jak dam gazu z odkreconym korkiem to mocniej widac ruch plynu w chlodnicy. a jak bez gazu to wgl nie widac. i jak zgasze to za chwile taki bulgot idzie.
Bulgotem się nie przejmuj narazie. Sprawdzałeś ile otwiera się termostat oraz wartości podawane przez czujnik temperatury ? Obrotomierz masz oryginalny ze 125 czy z 80 (w 80 skala była zielona zamiast biała przed czerwonym)
Poprzedni właściciel mówił ze zmieniał zegary bo wgl nie działaly. i nie wiem skad pochodza te. przy czujniku tez ktos cos grzebał bo widac nie ori kable. dodam ze jak wskazówka jest blisko czerwonego pola i odkrece korek to troche plynu wywala z chlodnicy cisnienie takie jest moze tak ma byc. chłodnice moge dodknać reką nie wydaje sie bardzo gorca moge chwile ja potrzymać grzała sie troche bez termostatu i z termostatem tak samo jest a termostat otwiera sie ok 50 stopni tak słabo a im gorecej to do konca sie otwiera. mogę wrzucic zdj zegarów. i czujnika. Właściwości nie sprawdzałem. a na obrotomierzu mam skale zielona i czerowną
mi też się grzała, wymieniłem uszczelke pod głowicą, ale to po tym wyjebałem też termostat i co prawda dłużej się nagrzewa, ale jest 100x lepiej, a nowy termostat aso 270zl xD wiec nawet nie kupuje
Jak podchodzi do czerwonego,a chłodnica Cię nie piecze to zegary sobie w kulki lecą o ile obieg masz dobry. Po przygazowaniu na otwartym termostacie widać wyraźny nurt płynu, gdy odkręcisz korek ?