Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Znajduje sie w gaźniku u cb prawdopodobnie jest okragła. tam gdzie linka gazu dochodzi do gaźnika odkrec to i wyjmij. na dole bedziesz miał iglice to uważaj jak bedziesz wkładał. wszystko ma gładko i luźno wejśc
Też mam Dt 50 i chyba miałem coś takiego jak Ty. Ja po małym wyskoku z górki miałem takie coś, że gaz się jakby zaciął. Moto od razu samo z siebie leciało na max obroty. Jeśli masz taki sam problem to popraw linkę od gazu na gaźniku ;) prawdopodobnie się trochę zsunęła.
Najlepiej wyjmij gaznik ale razem z linka i przepustnica tego narazie nie odkrecaj. i wtedy zobacz do srodka. jezeli nie bedziesz widzial na wylot czyli jest ok. i jak bedziesz patrzyl dodawaj gazu i przepustnica powinna sie otwierac.