Tutaj możesz pokazać czym i jak jeździsz!

Regulamin forum

Umieszczaj zdjęcia tak, aby posiadały miniaturkę. Jeżeli nie wiesz jak to zrobić - przejdź do poradnika.
Odpowiedz

Re: CR 250 czyli dzikus na kółkach.

07 sie 2014, 19:25

_Radzio_ pisze:ile wlejesz tyle spali pewnie, jak ktoś liczy każdy litr spalonego paliwa to chyba nie jest to sprzęt dla nieego,... takie moje zdanie.

' to nie jest sprzęt dla niego ' - dziwne, że niektórzy forumowicze pytają o spalanie dt, szkoda, że to nie jest też sprzęt dla nich, a posiadają.

Sorry, ale to , że ktoś zapyta z ciekawości czy taka honda 250 tym bardziej w 2t spali dużo więcej od 2t 125cm lub yamaszki dt to nic złego.. Ja pytam bo chcę kupić sobie crossa, 125 lub 250 , i to że zapytam ile spala to mam sobie odpuścic bo to nie sprzęt dla mnie czy dla innych równiez ?.. proszę cię, bez obrazy ale głupie.

-- 07 sie 2014, 19:27 --

kreciuu pisze:
_Radzio_ pisze:ile wlejesz tyle spali pewnie, jak ktoś liczy każdy litr spalonego paliwa to chyba nie jest to sprzęt dla nieego,... takie moje zdanie.

' to nie jest sprzęt dla niego ' - dziwne, że niektórzy forumowicze pytają o spalanie dt, szkoda, że to nie jest też sprzęt dla nich, a posiadają.

Sorry, ale to , że ktoś zapyta z ciekawości czy taka honda 250 tym bardziej w 2t spali dużo więcej od 2t 125cm lub yamaszki dt to nic złego.. Ja pytam bo chcę kupić sobie crossa, 125 lub 250 , i to że zapytam ile spala to mam sobie odpuścic bo to nie sprzęt dla mnie czy dla innych równiez ?.. proszę cię, bez obrazy ale głupie.

SĄ TACY, KTÓRZY PŁACZĄ, ŻE IM DTKI DUŻO PALĄ ;)

07 sie 2014, 20:58

No przekładając na szosowy język to przy oszczędnej jeździe (zerowa prędkość i dwa razy bądź niewiele więcej było rezo) spaliła 8 litrów na 100 km. Normalnie bak (7.5l) starcza mi na 2 dni jazdy, gdzie dziennie robię ostry wypad może na 2-3 godziny (wypad, czyli wliczając w to przerwy), po każdym dniu jazdy robię 2 przerwy, bo zakwasy, a po jeździe padam na ryj. Jeśli myślisz o jeździe po lesie, ale takiej prawdziwej to myślę, że w rezo nie musisz tego wkręcać. W rezo będzie za ostre dla początkującego. Czym się różnią roczniki to popatrz na necie. Jeśli mówisz o roczniku 96 to już inne moto. Ja mam 97. Nie znam zbytnio tematu CRek, bo dopiero te moto mam trochę czasu, a kupno było spontaniczne dość i nie zdążyłem się mocno w to zagłębiać.

-- 07 sie 2014, 22:00 --

A no i jeszcze dorzucę się do wypowiedzi Radzia, że ma rację. Ja mając to moto, więcej wydałem na oleje i części niż na paliwo. Na paliwo to chyba patrzę jako najniższą kwestię.

08 sie 2014, 15:03

właśnie o to mi chodziło że spalanie takim motocyklu to tylko wierzchołek góry lodowej więc kreciuu nie urażaj się tak, bo skoro chcesz kupić crossa w 2T to naprawde spalanie nawet nie powinno cię interesować, a dt 125 nie palą wcale tak dużo jak na 125 w 2T i pytanie o spalanie jest na miejscu bo dt robią kilometry od tankowania do tankowania a nie godziny pracy.

08 sie 2014, 15:25

Jak ktoś chce porozmawiać o kosztach utrzymania wyczynowego 125 to zapraszam :F
60 litrów paliwa 5000zł części

08 sie 2014, 16:17

A możesz je podać tutaj ? - koszty utrzymania.

Wiem, że paliwa się nie liczy.. Chodzi mi bardziej o to czy taka 250 pali duzo wiecej od 125 i czy lepiej brac 125 czy 250.

17 sie 2014, 21:36

Jak pytasz o takie sprawy to na ciebie 125 starczy.

+++

Sory chłopy, że usunąłem wasze posty, ale to temat o moim moto, a nie co wybrać. Ale wywody były piękne :) Mam nadzieję, że coś uświadomiły. Pozdro.

01 wrz 2014, 19:40

Kilka fotek z zakończenia wakacji.

Wyjeżdżamy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

No to w błoto!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pomoc holownicza dla zielonki :D
Obrazek

Ulq wymęczony po kawce :D
Obrazek

A na powrocie pieseły
Obrazek

01 wrz 2014, 19:43

Będzie jakiś Filmik? :D

01 wrz 2014, 19:54

No fajnie fajnie :P filmiki będą, moj się właśnie 'tworzy' :D Za rok myślę że będzie więcej ludzi :)

10 wrz 2014, 16:08

Zapowiedź czegoś co nadejdzie już niedługo. No i oczywiście polecam fullscreen z HD :)
Odpowiedz