Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam. Mam taką sprawę w DT125R 1996r. Mianowicie moto mam od niedawna, pod siedzeniem jest zbiorniczek wyrównawczy z płynem chłodniczym, po drodze od sprzedawcy do domu zgubiłem korek od tego zbiorniczka, zatkałem tak na luźno jakąś zakrętką od butelki i taśmą obkleiłem, i teraz taki problem mam że temperatura mi się zmienia bardzo jak cisnę po drodze to jest ok jak pyrkam w plenerze to grzeje się na maksa i muszę gasić i czekać aż ostygnie, dodam że lubi tam z zbiorniczka rzygnąć płynem. I teraz pytanie takie mam co jest nie tak, czy ten korek od zbiorniczka ma być szczelny i ciśnienie jakieś robić czy na luźno, a może jest inna przyczyna, z góry dzięki za pomoc.
To nie jest zbiorniczek wyrównawczy tylko raczej przelewowy. Chłodziwo które do niego trafia to nadmiar który zostaje upuszczony spod pierwszej sekcji korka (zaworu ciśnieniowego). Normalnie miałoby to trafić na glebę, ale dla ochrony środowiska i ewentualnego odzysku trafia do zbiorniczka. Korek w tym zbiorniczku to zwykła zaślepka ale dość dobrze trzymająca się. Jeśli wystrzelił po wyrzucie do niego nadmiaru chłodziwa, to masz niedrożny odpływ do ramy, albo wyrzuty są tak duże, że musiał wystrzelić bo nie wytrzymał wzrostu ciśnienia. Duże wyrzuty z układu chłodzenia to niestety uszczelka pod głowicą, a świadczyć o tym będą ciągłe i notoryczne braki chłodziwa w chłodnicy, a wysoki jego stan w tym zbiorniczku. DT jak pewnie zauważyłeś, nie ma wiatraka, więc jeżdżąc wolno temperatura zawsze trochę więcej urośnie, skoki na maksa mogą być spowodowane np. uszkodzeniem napędu pompy lub jeśli uszkodzona uszczelka pod głowicą, niedoborem chłodziwa w układzie.
No to spróbuje na razie jakiś korek spombinować i na sztywno w zbiorniczku zamocuje. Co do tych wyrzutów to tak średnio wywala, co prawda jak się moto nagrzeje to w zbiorniczku poziom płynu rośnie a w miarę chłodzenia się silnika spada,(chyba tak powinno być), ale jak buszuje w terenie to rośnie temp na maksa i raczej by zagotowało całkiem jak bym przerw nie robił. Spróbuje na razie z korkiem a jeśli nie da efektu to rozgrzebie głowicę.