Czy wymiana dyfa na DEPa wymaga regulacji gaznika ? Jakiś czas temu wymieniłem dyszę wolnych obrotów i główną na większe, czy teraz jak założyłem dyf DEPa coś ewidentnie kwalifikuję się do regulacji ?
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2014, 21:33 przez majras, łącznie zmieniany 1 raz
Tego Pro Circuita będziesz musiał przerobić żeby pasował do DT, tzn przespawać rurę od org końcówki. A co do soundchecka to przelotowa brzmi pięknie w porównaniu do org i dużo głośniej szczególnie powyżej 6-7k rpm.
Dzieki jakub111, Wymieniłem dyf i już słychać różnicę, dzwięk jest bardziej crossowy
Jedna rzecz mnie martwi, po wymianie są przedmuchy na łączeniu dyfa z kolektorem wydechowym, wydaje się, że srednica na uszczelkę w nowym dyfie jest deczko mniejsza w stosunku do oryginalnego, spróbuje wymienić zobaczę co będzie sie działo.
Gdzie można kupić śruby mocujące kolektor ? Bo coś nie podoba mi się ta śruba co ma gwint z dwóch stron.
Sruby mocujące kolektor to inaczej szpilki, ja kupiłem z moto na części, ale spokojnie możesz sobie sam taką zrobić, kupujesz śrubę M8 o twardości 8.8 docinasz zaokrąglasz końce wkręcasz i tyle.