Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Problem wygląda tak: Yamaha TDR (silnik taki jak dt 125) dusi się na niskich obrotach (problem trwa do ok 5,5k obrotów) Przy ostrym dodaniu gazu po prostu nie ma siły jechać, buczy i czasem potrafi strzelić w wydech. Często bywa tak ,ze z niskich obrotów(np gdy moto pochodzi chwile na jałowym biegu) nie da się wkręcić silnika na wyższe( po dodaniu gazu silnik gaśnie) trzeba włączyć ssanie i w tedy dać gazu. Problem wystąpił nagle. Czyściłem gaźnik po czym go wyregulowałem ale to nie pomogło. Wymieniłem też świece ale bez efektów. Dodam już przy obrotach rzedu 5,5-6k i wyżej silnik chodzi tak jak wcześniej. Moto odblokowane. Po przekręceniu zapłonu słychać ,ze zawór wydechowy pracuje.
Nie mam za bardzo czym zmierzyć kompresji. Ale jak szła 128km/h według gps-u tak dziś sprawdzałem od nowa też gpsem i wynik się powtórzył. Więc kompresja jest taka jak była. Ogólnie moto na wysokich obrotach idzie jak powinien.
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.