Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
07 wrz 2014, 12:51
Witam, mam taki problem że przy mojej dt starsznie spadla moc a konkretnie nie ma takiego odejscia co wtedy i v-max tak samo jest o wiele slabsze. Podejrzewam że moze to byc spowodowane tym że kolega poradził mi odłaczyć zawór ypvs i zostawic go w pozycji do konca otwartej tak też zrobilismy. Na początku było wszystko ok potem własnie sie to zaczeło motor nie ma juz takiego odejscia i wogóle. Wiec postanowilem ze podłacze spowrote ten zawór ale po zrobieniu tego z moca jest to samo. Wiec bardzo prosze was o porade czy to mogło byc tym spowodowane i jak to naprawic. Pozdrawiam
07 wrz 2014, 13:11
Jaka kompresja? Zmień kolegę.
07 wrz 2014, 16:31
wyregulowałeś zawór po ponownym podłączeniu ?
07 wrz 2014, 16:54
Pewnie wcześniej zawór nie otwierał się do końca i nie było pełnej mocy. Druga sprawa tłok był na wykończeniu, dlatego zaczęliście kombinować z zaworem, po jego całkowitym otwarciu tłok się dokończył.
07 wrz 2014, 20:54
Po ponownym podłaczeniu nic nie regulowalem ,a z tlokiem jest wszystko ok nie dawno wymieniany wuec powinien jeszcze potrzymac.