Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
23 lip 2013, 21:50
Witam ma problem z moja DT jest 500 km po remoncie góry silnika jest juz to 7 szlif. Problem polega na tym, ze na jałowy m wkreca sie do 9 tys obrotów. Na 1,2,3 biegu wkreca sie do 7,5-8 tys obrotów ale na 4 biegu wkreca sie tylko do 5 tys obrotów i zaczyna przerywac i szczekac lecz nie traci mocy;/ na 5 i 6 biegu jest to samo. Gdy nacisne sprzegło i dodam gazu w tym momencie co przerywa nie chce sie wkrecac, ma muła i odpalenie mieszanki jest co jakis czas ( około 2 sekundy ).
Juz wszystko sprawdziłem co byłem w stanie... 2 nowe swiece, czyszczenie gaznika, rózne pozycje iglicy, YPVS jest dobrze ustawiony, czysciłem kranik... POMOCY !
23 lip 2013, 22:24
Przed remontem było dobrze ?
24 lip 2013, 18:54
Tak wszystko było dobrze...
24 lip 2013, 21:01
Czy motocykl masz całkowicie odblokowany?
25 lip 2013, 5:34
Koleś mówi że przed remontem się kręcił do końca, a teraz na 4 biegu do 5 tys. Gdzie tu sens pytania "czy motocykl masz całkowicie odblokowany"...
25 lip 2013, 8:51
Jaki model modułu masz ?
25 lip 2013, 14:12
3rm-00. Przed remontem szła ponad 100 km/h . A teraz na 5biegu do 5 tys obrotów około (60km/h ) a na 6 trz do 5 tys i jest około 80km/h i zaczyna przerywac. TAK motor jest odblokowany
+
Temat do zamkniecia. Przyczyna był przełacznik odblokowujacy moduł ( ten kontraktor co jest pod licznikiem) a mianowicie odlaczył mi sie przewód od tego przełacznika i nie oszukiwał modułu ;) Patrzyłem na ten przełacznik 2 razy i nie zobaczyłem tego problemu ale jak to mówia ,, do trzech razy sztuka ,, Teraz DT leci 120 km/h . Dzieki za pomoc !
PPP. Warn.
//żuczek