Witam serdecznie forumowiczów.
Ostatnio nabylem Yamahę DT50R z 1995 roku.Jako, że wczoraj zerwałem linkę sprzęgła(która była zrobiona na patencie i łatwo się urwała), zacząłem przeglądać internet i zastanawiać się jaką kupić.Sprawa chyba nie jest jednak taka prosta.Jedyna dostępna linka do dt 50 to linka do ramy o kodzie 13n.Ja jednak posiadam ramę 3MN(tak jest napisane w dowodzie).Gdzieś na niemieckiej stronie przeczytałem, że trzeba coś przerabiać by pasowała do 3MN.Z drugiej strony jednak, na karterze mam napis 13n(silnik chłodzony powietrzem, montowany bodajże również w 50MX oraz RD 50).Z trzeciej strony, na łączeniu cylindra z gaźnikiem mam napis 3MN.Ktoś mógłby mi powiedzieć jak to w końcu jest? Czy w DT 50R z 1995 roku były montowane silniki 13n czy może mam silnik 13n a ramę 3MN? I czy ktoś posiada może taką DT(kwadratowa lampa itd., wyglądem oprócz tylnej lampy nie różni się chyba niczym od DT 80 LC2) i mógłby mi powiedzieć jaką linkę kupić, bo przekopałem chyba cały internet i do ramy 3MN a taką najwyraźniej posiadam linki nie znalazłem.
Poniżej podaję zdjęcia 2-ch stron silnika ( na zdjęciu silnik DT 80MX ale u mnie wygląda to dokładnie tak samo z tym, że cylinder mam 50):