Witam. Posiadam Yamahe DT 80 Lc2 i od dłuzszego czasu nie chciała zapalć ze startera ,a wcześniej nie było takiego problemu . Mechanik powiedział że to wina instalacji ale nie określił bardziej czego więc pytanie kieruję tu?
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2014, 16:03 przez jakub111, łącznie zmieniany 1 raz
Powód:przeniosłem do Elektryki
Który to rocznik DT ? Napewno jest to DT 80 czy dt 50 z cylindrem 80? Jesli chodzi Ci o kick-starter czyli kopke to dowiedz sie czy kopka wgl załapuje ( moze tryby są już zjechane?) Sprawdz kompresje
jest to yamaha dt 80 . Starter chodzi bo dwa tygodnie temu chodziła bez problemu a teraz przestała palić ale jak chce ją zapalić to zapala ze startera ale wkręci się na obroty i gaśnie kompresja ok.9 bar
Nie rozumiem nic z tego co napisałes. Jak to wyglada ? Moto odpala pochodzi chwile i gasnie ? Moze to cos z gaznikiem , wyczysc gaznik , wyreguluj go i zdaj relacje.
Zapalam DT : kopie i zapali pochodzi sekunde i gaśnie jakby odcieło całą instalacje a gażnik czysciłem nie raz i nic nie pomaga, zauważyłem też że jak kopne z kicka to jest iskra tak z pięć razy , a potem już niema iskry ale postoi chwile i iskra znowu jest, na popych też to samo jest czyli zapali , wkręci się i gaśnie.
Masa, styki, połączenia, ciągłość przewodów, jeżeli tego nikt w życiu nie robił w Decie to teraz mogą występować takie objawy. Najpierw zaczynajmy od prostych rzeczy a nie od razu wszystko wymieniamy,