Odpowiedz

Nie dziala ladowanie i zawór wydechowy

20 gru 2014, 18:02

Witam mam Yamahe dt 125 lc2 rok 1987
jak w tytule nie dziala ładowanie akumulatora i zawór wydechowy prosił bym o pomoc co moze byc nie tak w elektryce jestem zielony. jak sądzicie czy jestem w stanie to sam naprawic czy lepiej oddac do jakiegos elektryka
z tego co wiem to silniczek zaworu jest sprawny moduł tez, prąd jest bo swiatła działaja
z góry dzieki :)

Re: Nie dziala ladowanie i zawór wydechowy

20 gru 2014, 18:40

Mam To samo mam yamahe dt125 z 97 roku i też nie mam ladowania światła działają dopiero wtedy jak zapale Moto więc.dołączam się do pytania

20 gru 2014, 18:51

a akumulatory macie dobre? u mnie tez niby byl ale martwy sie okazało.jesli chodzi o zawor to tez z tym walcze wlasnie, silniczek podlaczyc na krotko dla pewnosci , pozniej napiecia zmierzyc na kostce

21 gru 2014, 13:34

aku mam padnięty ale podłączałem dobry i zawór nadal nie chodzi

21 gru 2014, 14:44

Sprawdź napięcia czy sa dobre na kostce od yvps

21 gru 2014, 20:04

witam dzisiaj sprawdzalem zawór wydechowy i zostałem zaskoczony bo jest w nim wkręcona jakaś śrubka napewno nie orginalna i się on nie rusza co mogę zrobić???

23 gru 2014, 17:56

bawiłem sie kabelkami ale do niczego nie doszedłem w koncu podłączyłem bezposrednio + od akumulatora do modułu i zawór zaczął chodzic. Co do ładowania to nadal nie mam pojecia jak to naprawic i chyba sobie daruje :|

23 gru 2014, 20:07

Drogi kolego jest coś takiego jak regulator napięcia ;) Jak się zjebie to wtedy nie masz ładowania .

10 sty 2015, 17:49

Regulator napiecia dziala bo swiatla dzialaja
mam porozbe, czy rozrysowal by mi ktos schemat jak podlaczyc cale to ładowanie w yamaha dt 125 lc2 od cewek do tegulatora akumulatora itd.
z góry dzięki :)

10 sty 2015, 19:50

Jest schemat w serwisówce.
Odpowiedz