• Dzisiaj jest 15 cze 2025, 15:25
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • FAQ
  • Szukaj
  • Zespół administracyjny
  • Facebook
  • Podgląd wydruku

Przejdź do: Strona główna › Mechanika › Blokady › Yamaha DT 125

niskie v-max i przyśpieszenie

Odpowiedz

niskie v-max i przyśpieszenie

Postautor: Bobciuu » 15 lut 2015, 18:57

Witam, jestem posiadaczem motocykla KTM LC2 Sting ( dałem temat tutaj bo spodziewam się szybszej odpowiedzi ) Sprawa wygląda następująco , kiedys juz pisałem na forum ze mam problem z jazdą bez ssania . Dałem do mechanika no i zrobili mi , w sumie kilka elementów składało się na tą usterkę . teraz moto utrzymuje te 1,5 tyś obrotów . Mechanik do mnie zadzwonil i mowił ze cylinder jest w bardzo dobrym stanie lecz gdy podpieli moto do ich mocnego akumulatora to wykazało 8 bar z hakiem co mnie bardzo zmartwiło , gosciu powiedział ze to na granicy akurat . Sprawa wygląda tak ze moto przyśpiesza tak sobie no i jego predkosc maksymalna to jest to 115 . Nie wiem czy w dyfuzorze są przegrody ale gdyby były to bym tych 110 nie pojechał a gdyby nie było to bym pojechał chyba wiecej ... Na koło bardzo bardzo ciężko postawic a dodam jeszcze ze przy puszczaniu sprzegła moto reaguje dopiero na koncu , czyli naciskam do konca i przy samym koncu moto rusza .Czy ta słaba kompresja oznacza koniec dla tego silnika , czy sprzęgło też do wymiany i czy warto grzebać przy dyfuzorze
Bobciuu

Motocykl: Ktm Lc2 125 Sting

Re: niskie v-max i przyśpieszenie

Postautor: konrd278 » 15 lut 2015, 19:02

Sprzęgło może da się wyrególowac ? Może Ci się ślizga sprzęgło i mocy też nie ma na kole
konrd278

Motocykl: W poszukiwaniu;)

Postautor: Bobciuu » 15 lut 2015, 19:05

W jaki sposób objawiało by się ślizganie sprzęgła ? dodam ze olej był zmieniany 300 km na 10w40 chyba
Bobciuu

Motocykl: Ktm Lc2 125 Sting

Postautor: konrd278 » 15 lut 2015, 19:15

Obrotomierz idzie do góry a prędkośćiomierz nie bardzo heh I Moto kiedy wchodzi w rezo i ma pełną moc traci ją na sprzęgle przez co nie przyspiesza
konrd278

Motocykl: W poszukiwaniu;)

Odpowiedz

Wróć do Yamaha DT 125