Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam wiem że podobnych tematów było sporo i zanim tu trafiłem trochę ich przeczytałem, ale wolę się upewnić, a więc od pewnego czasu jadzia grzeje się na postoju czy też podczas wolnej jazdy, wskazówka wchodzi na czerwone pole najdalej weszło do połowy dalej nie sprawdzałem, pomaga krótki przelot z dużą prędkością, nie wydaje mi się zęby brakowało jej mocy, zalana koncentratem chłodniczym, zauważyłem że chyba wyrzuca przez zbiorniczek wyrównawczy bo mam mokro na wahaczu, z przeczytanych tematów wychodziłoby na to że uszczelka tylko jak się upewnić że to na 100% to, żebym nie rozebrał i okaże się że dalej coś nie tak, ktoś ostatnio bawił mi się też w regulację gaźnika bo zdawało się ze ma wysokie wolne obroty 1600 bez gazu czy może mieć to związek, czy raczej uszczelka i czy przyczynom mogły być krótkie przeloty na nierozgrzanym silniku przy dość wysokich obrotach 6-7k
dymi na biało ? w chłodnicy widać jakieś kropki (olej)? mi jak poszła uszczelka w tzr to przez chłodnice dym nawalał moim zd u cb na 99% uszczelka poszła
Na początku trochę dymiła ale wydaje mi się że to przez paliwo bo dałem 50ml oleju na 10 l wahy i całość nie weszła do baku, a potem oświeciło mnie że 50 to się na 5ke leje i wlałem jeszcze 50 do baku więc wyszło trochę więcej jak 1/50 na poprzedniej mieszance nie dymiło, a w chłodnicy ubywa płynu jakieś 200ml i potem już nie ale rzeczywiście jak dolewałem koncentratu i trochę przelałem wydawało mi się że są takie kropki pływające na powierzchni, no nic w takim razie spróbuje załatwić jeszcze manometr i sprawdzić sprężanie jak już mam rozbierać to i tłok trzeba zbadać, Dzięki za potwierdzenie obaw
Nie rozumiem twojej wypowiedzi wlałeś 50 ml na 10 l beny a potem 50 dolales czyli wyszło 100ml na 10l beny a powinno iść 100ml/5l beny spróbuj jeszcze na odkręconej chłodnicy odpalić moto i zobacz co będzie sie działo ;)