Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Sportowy filtr powietrza i swieca irydowa [DT 125 X]

23 lut 2015, 15:40

Witam

Tak jak w temacie mam DT 125 x, i chcialbym spytac czy wymiana filtra powietrza na sportowy doda cos mocy i czy jest oplacalna ceny do uzyskanej mocy. Obecnie mam seryjny filt powietrza.
Druga sprawa to swieca irydowa. Zastanawiam się na jej zakupem. Dodaje ona coś mocy? Warto ja w ogole kupowac czy lepiej normalna?

Re: Sportowy filtr powietrza i swieca irydowa [DT 125 X]

23 lut 2015, 15:58

Filtr nic Ci nie da, a na świecy irydowej może lepiej odpalać itp.

27 lut 2015, 8:40

mam u siebie iryda NGK i co zauważyłem , moto lepiej pali szybciej wkręca się na obroty poprawił się moment ogólnie Detka lepiej śmiga , ważne żeby dobrze dobrać i przerwę wyregulować na 0.8

01 mar 2015, 22:22

nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj, jeżeli świeca jest brązowa ale daję dobrą iskrę przy każdym kopnięciu to mogę założyć, że jest ok czy na coś jeszcze trzeba zwrócić uwagę?
i tylko chciałbym się upewnić, ta guma do każdego rocznika podejdzie?
http://allegro.pl/show_item.php?item=5045201212&

02 mar 2015, 14:48

Jeżeli ma jasno brązowy kolor i ładnie iskrzy bez żadnego przebicia to wszystko ok, jak nie jesteś pewien to możesz kupić nową to wydatek ok. 10 zł, a i tak zawsze się przyda na zapas. Ta guma to jest chyba do roczników powyżej 1999 z dodatkowym miejscem na ten air box czy jak się on nazywa.

02 mar 2015, 21:35

u to lipa, bo nie mogę znaleźć na allegro innej. Ktoś mógłby potwierdzić przypuszczenia endrriiu?

02 mar 2015, 22:24

Ten otwór puszki przy odblokowywaniu i tak się zaślepia, możesz zobaczyć gdzieś w temacie o blokadach to jest, więc po takim zabiegu powinna ta guma pasować.
Odpowiedz