Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Czytałem/przelecialem cala ale tak na szybko nie myślałem nawet o tym że może to być czujnik, dobre sprawdzałem omomierzem i jest ok ale nie wiem jak sprawdzić czujnik walu podpowiedź coś?
podstawowa czynnosc to sprawdz kable,najlepiej zamienic bo nawet jesli na oko sa ok to moga gubic iskre.guma moze byc popekana i iskra przeskakuje. jak ma kopulke to rozebrac i wyczyscic w srodku wszystko delikatnie papierkiem sciernym jakims drobnym 2000,szczegolnjie magnesy. jak cewka to juz nie wiem jak sprawdzić, moze podmienic sie uda od kogos.
-- 06 mar 2015, 12:26 --
i nie rył nikt ostatnio przy silniku? kiedys sie meczyłem z megana dwa dni z takimi samymi objawami a okazalo sie ze kable na swiece byly w zlej kolejnosci pozakladane
Koledzy jak się nie znają to niech się nie odzywają .... To tak .Zacznij od kabli WV i świec.Potem zmień kopułkę i palec .Jeśli nic to nie da to zmień silniczek krokowy. I wsio
-- 06 mar 2015, 20:51 --
Bo sa to typowe objawy dla silnika z gazem . To mogą być tylko te rzeczy ,które wymieniłem i nic innego. Nie trać czasu na czujniki ani inne pierdoły. Enduros powiedz jak ty czytasz ? Na benzynie chodzi dobrze a na gazie nie ... To jak tu czujniki mogą być winne jak się tylko rodzaj paliwa zmienia.
to wlasnie jest najdziwniejsze ze gaz jest ok a benzyna juz nie bardzo chociaz ostatnio troche sie uspokoilo. Wczoraj jechalem i zatrzymalem sie dosloewnie na 1s(gaszac silnik) wsiadam do samochodu a on zapalic nie chce chwile zaczekalem i bylo ok.
kopułki nie musi zmieniac tylko pozadnie wyczyscic jesli ja ma a nie cewki, cewki juz by musiał mieć na podmianke albo sprawdzić jakie napiecie dają.
Franku sam sobie zaprzeczasz, wytykasz komus że po co kaze sprawdzić czujniki jak to tylko mieszanka spalania sie zmienia a radzisz zaraz kable i kopułke które tez nie mają nic do mieszanki,"to jak tu kable moga byc winne skoro tylko mieszanka sie zmienia?" akurat czujniki też sa wazne bo to one decydują o składzie mieszanki ,ile paliwa ile powietrza bez których zaplonu tez n ie bedzie