Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam. Mam problem. Po remoncie silnika moja iskra stała się słaba, prawie że nie widoczna, nieraz jest nieraz nie ma.... Czytałem na forum różne tematy o tych iskrach i pomagało zmasowanie przewodu stacyjki- tylko że w tym problem że to były 125 i były tam inne kable niż w 80. Ma kto jakiś pomysł co jest grane? Gdy wyciągam kluczyk z stacyjki iskry nie ma natomiast jak kluczyk jest i odepnę kostkę czarną stacyjki to iskra dalej jest . Iskra jest za słaba żeby wgl silnik zacharczał a co dopiero odpalił. Świeca jest nowa i dobra bo sprawdzałem na innym motorku. Pomocy
w jaki sposób? miernik i posprawdzać kable wychodzące z silnika ?
-- 18 mar 2015, 18:32 --
Dobra Panowie posprawdzałem cewki wszystko jest git, sprawdzałem instalacje, poszczególne kable przewodzenie prądu, mase na module, światłach, itd. , podpinałem instalacje na krótko zgodnie z internetowym poradnikiem i dalej nic. Z tego co sprawdzałem to nawet już nie ma tej minimalnej iskry- kompletne zero. Ma ktoś jakiś pomysł?
-- 18 mar 2015, 21:30 --
Witam Panów ponownie. Przejechałem trochę papierem ściernym końcówki kabli przy module i cewce bo mogły trochę się zaśniedzić i iskra pojawiła się znów i wydaję mi się że jest o niebo lepsza ale od ideału (CHYBA) jej brakuję. Wiem że tu gówno widać ale jak sie przyjrzeć to w niektórych momentach można zobaczyć tą iskrę https://www.youtube.com/watch?v=M9SRr40 ... e=youtu.be . Proszę oceńcie (jeżeli jesteście w stanie) czy ta iskra jest dobra czy za mała. Świeca to polecana do DT NGK BR9ES