Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
przekaznik sprawny. Powodem było zatarte łożysko w rozruszniku i praktycznie brak szczotek tylko teraz wrócił problem sprzęgiełka... Zaraz mnie szlag trafi. Po skręceniu wszystko wciskam starter a zębatka kręci się w PRAWO... na moją logike powinna kręcić się w lewo? Błagam was już nie mam siły do tego motoru Myślałem że pozmieniałem coś w kablach ale jak na przekaźniku podłącze odwrotnie to brak reakcji elektryki...
Było tak jak mówisz obróciłem i już działa tylko teraz pokręci chwile rozrusznikiem a za chwile nie ma siły już kręcić. Dotykam rozrusznika i jest mocno ciepły (żeby nie powiedzieć gorący) Co to może być za sprawa?
ktoś ma jakiś pomysł? Możliwe że przez to że nie jest dociśnięte zamknięcie akumulatora (ta przykrywka otworów gdzie wlewa się elektrolit)? Chociaż aku trzyma napięcie 12.6 przed i po kręceniu rozrusznikiem