Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Czy ja dobrze widzę ? "maksymalnie z milimetr góra dół chodzi wał z magnetem" Wyobrażasz sobie co ten "milimetr" robi gdy części w silniku kręcą sie po 10-11 tyś obrotów na minute ? Taki luz eliminuje pojazd z dalszej jazdy! Chyba, że Cie stać na zajechanie silnika i kupno nowego albo generalkę. Sam twierdzisz, że to "coś z magnetem" czyli jak to coś z magnetem to znaczy że trzeba rozkręcić i sprawdzić a nie pytać kogokolwiek o zdanie. Jeśli to rzeczywiście taki luz jak opisałeś to nie odpalaj go tylko od razu zaprowadź do mechanika, jeśli nie czujesz sie na siłach sam sprawdzić "co to".
To chyba po ptakach, mialem do domu kilkanascie km i musialem jakos dojechac,delikatnie ale musialem,niestety jak juz w domu przy robieniu ww filmiku padł to juz tyle,jak wczesniej pisalem...
-- 26 mar 2015, 21:31 --
No oddaje oddaje,kiedys sobie motory naprawialem i jezdzily,niestety yamahy nie naprawialem nigdy i nie chcialem sie brac za rizbiórke żeby cos nie zepsuć.A to jarmolenie w silniku myślalem ze yamaszki tak mają,dopóki nie zorientowałem się że to magneto gdy byl dekiel nie bylo tak slychac..a motor miał kopa jak wściekły wiec nie sądziłem że to coś poważnego.To tak w ramach wytłumaczenia,żeby nie było że kompletnie sie nie znam