Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Tłok nie zasysa paliwa.

07 kwie 2015, 14:23

Witam. Po remoncie mojej DT silnik nie chce odpalić. Iskra jest bardzo ładna natomiast po próbach odpalenia ona wogóle się nie zalewa. Nawet wilgotna nie jest. Czyściłem gaźnik dwa razy cały, wszystkie dysze, śruby od regulacji. Czyściłem membrane, Co może być powodem?

Re: Tłok nie zasysa paliwa.

07 kwie 2015, 14:39

Do gaźnika paliwo dochodzi?

07 kwie 2015, 14:46

Tak dochodzi. Dodam jeszcze że po ściagnięciu rurki od puszki filtra powietrza, trochę paliwa się wylewa z tego otworu.

07 kwie 2015, 14:59

Wyciągnij gaźnik i go wyczyść, przedmuchaj wszystkie dysze itd. bo ewidentnie zatkany jest.

07 kwie 2015, 15:20

Czyściłem czystą benzyną, przedmuchałem wszystko kompresorem... Może igliczka się zatyka ?

07 kwie 2015, 15:37

daj jej kielicha pod świece, i będziemy dalej myslec

07 kwie 2015, 15:39

Próbowałem. Moto ewidentnie nie chce zagadać, nie raz piernie tylko

07 kwie 2015, 16:36

Na czym ten remont polegał? Tłok dobrze założyłeś?

07 kwie 2015, 16:38

Remont był generalny, ponieważ miałem luz na korbowodzie, korbę oddałem do regeneracji, tłok dobrze założony. Oprócz tłoku i korbowodu oczywiście wymienione zostały wszystkie uszczelki, zimeringi, zużyte śruby oraz został zrobiony szlif cylindra-ostatni szlif dla tego cylinderka.

06 maja 2015, 19:40

Rozwiklales problem??

-- 06 maja 2015, 22:12 --

Mam ten sam problem ;/ Może problem tkwi w zaworze mebranowym??
Odpowiedz