Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Rozrusznik

11 kwie 2015, 20:11

Po wielu perypetiach wyjąłem rozrusznik z mojej tdr-ki. I pytanie mam czy ktoś z was dobierał szczotki i te śruby długie ( sred 4mm i długa 70 mm) co korpus rozrusznika dokręcają, taniej niż w serwisie yamahy ? Ktoś z was kombinował z częściami do rozrusznika ?

Re: Rozrusznik

11 kwie 2015, 21:59

Na pewno da się zrobic szczotki z czegoś dobrać ewentualnie lekko zmodowac by pasowały z czegoś innego a śruby to żaden problem i powinno tanio wyjść; czy taniej niż w salonie na 99% napisz na emaila zapytaj o cenę części i się zastanów czy chcesz zaoszczędzić czas i więcej zapłacić czy wolisz więcej zapłacić i zaoszczędzić czas :)

Re: Rozrusznik

11 kwie 2015, 22:09

Te śruby to z prętu gwintowanego można zrobić ale szczotki to nie mam pojęcia. 50 zł w serwisie to trochę dużo. Te szczotki są szerokie 7mm, długie to nie wiem bo starte ale tez kolo 5-6 mm.
Odpowiedz