Tuning optyczny i mechaniczny. Pytania o części seryjne i płyny.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Tłumik Athena Przelotowy - plusy minusy , ile ok db .

12 kwie 2015, 13:10

Witam , założenie tłumika przelotowego atheny zwiększy ilośc db ( logiczne ) Tylko o ile , czy przekrocze magiczne 96 ? I wiem ze taki tłumik poprawi wkręcanie sie motocykla . Są jakieś aspekty o których nie wspomniałem ? jezeli chodzi o plusy i minusy .

Pozdro

Re: Tłumik Athena Przelotowy - plusy minusy , ile ok db .

12 kwie 2015, 13:51

Nikt tego nie wie.

12 kwie 2015, 17:08

Lepiej z dołu idzie i daje większa prędkość maksymalna

15 kwie 2015, 15:16

Po pierwsze ładniej wygląda. {o drugie napewno powinna się poprawić prędkość maksymalna.A po trzecie to jeszcze zależy czy masz odblokowany dyfuzor.

17 kwie 2015, 20:18

Mam odblokowany , ale jeszcze nie założony . Tłumik Atheny który był za 300 zł juz został sprzedany i mam na oku http://olx.pl/oferta/wydech-giannelli-C ... 4514999127 . Martwi mnie ta krótka rura , bo w tłumikach atneny ma ona tak na oko z 40 cm a tutaj ma moze 10 , gosciu pisze ze pasuje do dt z 85 r, wnioskuje ze dyfuzor ma inny kształt . Nie chce się bawić w dospawywanie rurek ;/

17 kwie 2015, 20:22

nie podejdzie

17 kwie 2015, 21:49

czyli pozostaje czekać na jakąś ciekawą ofertę Atheny ..

18 kwie 2015, 13:35

Na Ebay jest Athena :)

18 kwie 2015, 20:01

Rafał200 pisze:Po pierwsze ładniej wygląda. {o drugie napewno powinna się poprawić prędkość maksymalna.A po trzecie to jeszcze zależy czy masz odblokowany dyfuzor.

co do wyglądu zgadzam się , dzięku też . A pytanie moje brzmi co z prędkoscią maksymalną , przy zablokowanym dyfuzorze leciałem najwiecej 110-112 . montaż tłumika atheny przelotowego zwiększy prędkość o jaką wartość ? 5 km/h ? 10 km/h ? Masz mozę taką dokładną wiedze ?

18 kwie 2015, 20:43

Jeżeli odblokujesz dyfuzor dasz końcówkę athene wyjmiesz gumę pod siedzeniem dasz dysze 240 i 30 a moto ma dobrą kompresie to napewno pojedzie te 130 km/h.Wszystko jest napisane tutaj wystarczy poszukać :F zdejmowanie-blokad-polepszanie-mocy-wszystkie-modele-t992.html
Odpowiedz