• Dzisiaj jest 19 cze 2025, 0:22
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • FAQ
  • Szukaj
  • Zespół administracyjny
  • Facebook
  • Podgląd wydruku

Przejdź do: Strona główna › Mechanika › Mechanika

[DT125] Ciśnienie w chłodnicy

Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Ciśnienie w chłodnicy

Postautor: Mayestro » 25 kwie 2015, 9:58

Witam.

Tak jak w temacie mam ciśnienie w chłodnicy i wylatuje mi wężykiem odprowadzającym płyn chłodniczy, Uszczelki na głowicy wymieniłem już 4 raz - za 4 razem dobrałą prawidłową uszcelkę (cylinder i głowica athena ) link do uszczelek (http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no= ... bid=111063) Problem za każdą wymienioną uszczelką ten sam, chciałem iść na prześwietlenie głowicy czy nie jest pęknięta ewentualnie chciałem ją splanować, lecz jak się dowiedziałem to mojej głowicy nie da rady splanować bo ona jest 2-częściowa. (warsztat profesjonalny) Wymieniałem tak samo uszczelniacz pompy wody i problem nie uległ, i z pytaniem do was jak się odpowietrza chłodnicę ? Bo to może być powód - źle odpowietrzony układ chłodzenia lecz wątpie ale trzeba posprawdzać wszystko. Termostatu nie mam, więc obieg płynu jest cały czas, węże nie pęknięte wszystkie obejmy dokręcone, wirnik sprawy. Nie dymi na biało, mocy nie traci. Jeździ jak szalony :). Więc teraz co może być przyczyną ? Remont był wykonany, przez pierwsze 500 km wszystko było sprawne nic nie wylatywało wszystko grało lecz teraz jest o to ten problem.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2015, 13:07 przez Mayestro, łącznie zmieniany 1 raz
Mayestro

Motocykl: Yamaha DT 125 2004r

Re: Ciśnienie w chłodnicy

Postautor: paolo9779 » 25 kwie 2015, 10:05

Pokaż zdjęcie tej głowicy. Żeby układ odpowietrzyć to zostawiasz włączone moto z odkręconym korkiem chłodnicy przez chwile i najwyżej prłynu dolewasz jeśli powietrze będzie. Głowice dokręcasz z odpowiednią siłą? Cylinder też się planuje. Przedmuchy zawsze są w tym samym miejscu?
↓↓Linki zaworu wydechowego ypvs różne modele NOWE TANIO↓↓
http://yamahadt.net/linki-zaworu-ypvs-yamaha-dt-125-r-re-sm-x-tdr-tzr-aktualne-t3090.html
↓↓Dekielki, pokrywki prawe zaworu wydechowego ypvs NOWE↓↓
http://yamahadt.net/dekielek-pokrywka-zaworu-wydechowego-yamaha-dt-prawa-strona-t8410.html
->->->Plus zapraszam do swoich galerii :)<-<-<-
Awatar użytkownika
paolo9779
V.I.P

Motocykl: Yamaha DT 125 amfibia hybryda na baterie słoneczne napędzane wiatrem
  • Link do galerii

Re: Ciśnienie w chłodnicy

Postautor: Mayestro » 25 kwie 2015, 10:19

Głowica była skręcana z siłą 28 nm i tak przedmuchy są w tym samym miejscu a wiem gdyż 1 uszczelke -1-warstwową przyjarało a 2 i 3 uszczelkę 1-warstwową potraktowałem lekko silikonem i w tym samym miejscu co 1 uszczelke przyjarało to silikon ułożył małą kropeczkę.

-- 25 kwie 2015, 11:19 --

Zdj nie mam jak, bo motor skręcony i jak na razie nie stoi u mnie.
Mayestro

Motocykl: Yamaha DT 125 2004r

Odpowiedz

Wróć do Mechanika