• Dzisiaj jest 19 cze 2025, 8:54
  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Strona główna
  • FAQ
  • Szukaj
  • Zespół administracyjny
  • Facebook
  • Podgląd wydruku

Przejdź do: Strona główna › Mechanika › Mechanika

[DT125] Cylinder-co zrobić?

Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Cylinder-co zrobić?

Postautor: MrGrzeja » 09 maja 2015, 17:11

Siema. Niedawno wywaliło mi uszczelkę z pod głowicy a byłem kawałek od domu to kolega mnie zaholował do siebie. Gdy rozebraliśmy górę przez wydech obejrzeliśmy tłok i wyglądało to naprawdę słabo :( Po zdjęciu cylindra było wiadome że tłok do wymiany. Teraz pytanie co zrobić z cylindrem, nie ma dużych rys tylko na dole czuć lekko. Nie znam się za bardzo na tym, kupiłem ten motocykl miesiąc temu. Tłok to Meteor rozmiar 57.75. Czy na tym cylindrze jest nicasil czy to już wbita tuleja? Honowanie pomoże czy będzie więcej roboty? Tutaj fotki(dałem dużo żeby było w czym wybierać) : https://drive.google.com/folderview?id=0B0sI_RXyQ5bcfkF3U2ZVVEFjakdUZGszTm5DQWtWdlZpajIxV1M1X1pRRF9TNHNuZ2l5WFE&usp=sharing
Z góry dziękuję za pomoc.
Awatar użytkownika
MrGrzeja

Motocykl: Yamaha DT 125 RE
  • Strona WWW

Re: Cylinder-co zrobić?

Postautor: Rafał 321 » 09 maja 2015, 21:16

Oddaj do szlifu cylinder plus nowy tłok najlepiej Wossner i nowe uszczelki daj :)
Awatar użytkownika
Rafał 321

Motocykl: Yamaha dt 200R
  • Link do galerii

Odpowiedz

Wróć do Mechanika