Odpowiedz

Dopasowywanie modułu

18 kwie 2015, 20:36

Czy miał ktoś styczność z modułem zapłonowym w Yamasze TDR, TZR lub DT z rozrusznikiem, który posiada 2 kostki 6 pinowe, jedną 4 pinową i współpracuje z zaworem YPVS na kostkę 4pin+ 1, oprócz 1D0-00? Za każdą informacje płacę jak za prezydenta

Re: Dopasowywanie modułu

23 maja 2015, 13:39

Podłaczyles ypvs ? Bo ja mam tez problem z podlaczenem

-- 23 maja 2015, 14:39 --

Podłaczyles ypvs ? Bo ja mam tez problem z podlaczenem

23 maja 2015, 14:52

Kupilem org moduł od DTX, więc tylko przełożyłem nic nie kombinowałem

20 cze 2015, 12:00

Cześć mam pytanie związane z tematem.
W mojej DT padł moduł rocznik moto 97, oznaczenie modułu 3RM-00. Czy aby motor prawidłowo działał muszę znaleźć dokładnie taki sam moduł? Czy może być to moduł o innym oznaczeniu np. 3RM-10?
Druga sprawa. Co z tymi nowymi modułami z allegro? Warto się nimi zainteresować?

08 lip 2015, 22:42

cześć ja miałem spalony moduł kupiłem moduł i zadziałało odpalił nie patrz na nowe moduły bo to chańskie i jak podłączysz to nie zadziała 8)

28 lip 2015, 8:39

Ja kupiłem na allegro zamiennik, który nie obsługuje zaworu wydechowego i jest lipa.
Motor ma kopa dopiero od 6tyś obrotów. Ale nie mogę znaleźć 3RM-00
Może ktoś posiada?

18 sie 2015, 15:53

rumcajs1981 pisze:Ja kupiłem na allegro zamiennik, który nie obsługuje zaworu wydechowego i jest lipa.
Motor ma kopa dopiero od 6tyś obrotów. Ale nie mogę znaleźć 3RM-00
Może ktoś posiada?

Masz stary moduł? Chodzi na nim ypvs? i kupiłeś który nie obsługuje? żaden problem ja mam dwa połączone razem ;)

02 wrz 2015, 14:47

jak udało ci sie podłączyc 2 moduły razem? jeden to ten zamiennik za 160 zł i on odpowiada za zapłon a drugi steruje zaworem wydechowym?

09 wrz 2015, 14:11

Dokładnie... Oryginalny moduł Yamachy składa się tak jak by z dwóch w sobie jeden do sterowania zapłonem drugi do ypvs ..
gdzies ktoś miał fajny schemat tu na forum oryginalnej instalacji to moze bym go przerobił dla forumowców... ale nie moge coś go odszukac.

a podłączenie banalnie proste... bo współpracują na tym samym impulsowniku... + zasilanie z cewki siedziałem nad ypvs w robocie dzien w dzien chyba z 2 miechy aż sie udało...

10 wrz 2015, 16:56

Byłbym wdzieczny gdybys zrobił albo przerobił schemat jak to podłaczyc, bo sie mecze z tym tematem juz od poczatku wakacji.
Odpowiedz