Witam mam problem z gaznikiem a mianowicie nie potrafię go wyregulować czyli dysza od mieszanki wogule nie reaguje i nie można moto odpalić bez ssania czy ciepły czy zimny. Gaznik po czyszczeniu, oringi na dyszach wymienione, szczelność sprawdzona jedynie nie pod magnetem bo teraz dopiero wyczytałem że może też być to. Dodam jeszcze że po przegazowaniu czasami wskoczy na wysokie obroty i bardzo powoli schodzi aż zgaśnie i w tym momencie nie da się podbić obrotów gazem. Zastanawiam się czy nie kupić nowych dysz bo może jest z nimi coś nie tak choć są drożne tylko nie wiem gdzie je dostać lub cały gaznik ( nowy na pewno fortuna a używka to nigdy nie wiadomo na co się trafi. Proszę o info gdzie mogę dostać dysze lub co z tym fantem zrobić.
A z tylnym zaciskiem hamulcowym mam taki problem że poprzedni właściciel zamiast odpowietrznika wkręcił śrubę i gdy chciałem ją wykręcić to się ułamała. Udało się tą resztkę rozwiercić ale to nie wszystko bo tłoczek jest cały zardzewiały i też go chyba nie ruszę i teraz nie wiem czy bawić się w regenerację tego zacisku czy szukać gdzieś jakiejś używki ? Przeglądałem trochę aukcje i zastanawiam się czy pasuje zacisk z yamahy TDR bo wygląda bardzo podobnie. Czy ktoś z was przerabiał już taki problem i czy udało mu się zaadoptować zacisk z tego moto, proszę o radę. Pozdro