Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Swieca jest taka jak powinna być po paru km ma przebicie nie daje dobrej iskry ale jak do kumpla do skutera wkrecilem to gania calu czas. Te swiece padają pewnie przez to chociaż pewien nie jestem bo możliwe ze puszcza mi uszczelniacz od strony sprzęgła
za dużo oleju w mieszance zbyt dobry olej lany w złych proporcjach złe ustawienie gaźnika śruba paliwo/powietrze oraz iglica złe dysze czytaj za duże zawalony filtr powierza do granic możliwości + walnięty uszczelniacz od strony sprzęgła jak to ogarniesz to napisz czy dalej świece łapią przebicie
-- 05 sie 2015, 0:38 --
Bartolini2721 pisze:Spalony moduł.
uszkodzony moduł nie jest wstanie zepsuć świecy w żaden sposób
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
Nie pomagam na PW masz pytanie to pisz w wątku.Na forum nie jesteś sam wiele ludzi ma podobne problemy i lepiej dla nich jak znajdą pomoc przeszukując forum.
to pewnie przez uszczelniacz bo swiece jak wyjme to ona mokra tu na gwincie a na elektrodzie sucha. Wypiło mi cały olej. Uszczelniacz zamówiony jak zrobie dam znac. A jak moduł by był spalony to nie powinno byc wgl iskry ?
nie koniecznie miałem taką sytuację że moduł dawał iskrę a moto nie chodziło w średniej partii obrotów przebierał ( 1.5 miecha się z nim męczyłem ehhh)