Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Siemasz, pany mam taki problem... Iż mam yamahe dt 80 53v po generalnym remoncie i wiadomo moto zacząłem docierać więc nie doastawała za mocno po tyłku lecz wtedy juz widziałem ten problem, a mianowicie. Po dotarciu przeciągam moto na 1,2,3 biegach idzie nieziemsko, ale po zarzuceniu 4 juz jest gorzej a o 5,6 to juz tragedia na nich po prostu moto spada z obrotów i prędkość tez opada. Pytanie moje takie co to moze być gaźnik ? bo w sumie jeszcze nic tam nie kombinowałem, na razie chce uzyskać od was jakieś poszlaki Z góry dzięki
wyczyść i wyreguluj gaźnik , wymyj filtr powietrza i w gratisie zmień świece po tych czynnościach dopiero zakładaj takie tematy . dużo tego typu usterek znika po tych czynnościach.