Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Siema,Tak jak w temacie mam problem z kopką . Wyrobiła mi się zębatka kick startera i kopka nie zazębia ... Chciałem spróbować sposobu z łożyskiem który był opisany na forum.Dałem zębatke do tokarza i powiedzial mi on że jest ona za twarda i że nożem jej nawet nie ruszy co zrobić ?
Lipny tokarz, pewnie noże z ma zachamęcone z jakiś państwowych zakładów mechanicznych za komuny Przecież w tym temacie z łożyskiem kilku pisało że tak mają więc ktoś na pewno zrobi
To ja wymysliłem jako pierwszy mozliwosc montazu łozyska w trybie zazebiajacym . Bylo to w lipcu 2012 r i powiem ci co do tokarza to mogł miec racje. Kilku osobom przerabiałem te tryby. i pamietam ze dwa razy zdarzylo mi sie ze tryb był tak twardy ze noze go nie chhciały brać, ślizgały sie jak po stali cementowanej bądz spieku.
No to tylko trzymac kciuki zeby sie nie rozpadło.. zapomniałem ci mowic ze łozysko powinno byc wprasowane na goraco. Poprostu wcisniete sie bedzie przesuwac az wypadnie.