stało się !!, zdecydowałem się na zakup szkieletu dt125 nad czym dywagowaliśmy tu: czy-warto-dlubac-temat-yamaha-dt125r-t6733.html . Czeka już tylko, aż znajdę czas żeby pojechać go odebrać.
Idąc dalej, zacząłem poszukiwania silnika i pozostałych brakujących elementów i tu pojawiło się kilka wątpliwości, w których potrzebuje Waszej pomocy w ich rozwianiu.
1. Widzę, że w większości modeli chłodnica jest po prawej stronie, u mnie jest po lewej, a po prawej mam zbiorniczek. Czy ma to dla mnie znaczenie w doborze silnika?
2. Ta sama sytuacja z wydechem, oglądam sobie zdjęcia i widzę, że część ma po lewej a część po prawej stronie. Jak powinno być u mnie? I dalej j.w, czy ma to dla mnie wpływ w doborze silnika?
3. Czy jeśli kupię silnik z modelu gdzie nie było zaworu wydechowego, (akurat trafiła mi się taka całkiem rozsądna oferta zakupu) a być może okaże się, że u mnie być powinien, to również czy to ma dla mnie znaczenie? Bardziej to się w sumie wiąże z pytaniem nr 2 i stroną po której jest wydech (mam rację?) Docelowo chciałbym i tak zdjąć blokady, jeśli takowe będą. 14KM, raczej nie dadzą frajdy z jazdy przy mojej wadze.
Na tą chwilę to tyle

Proszę o podpowiedzi (jak dobrze pójdzie to dziś zamawiam i przed weekendem mam silnik