Odpowiedz

Brązowy kolor oleju

14 paź 2015, 18:40

Witam, dziś patrząc w szkiełko (z prawej strony obok sprzęgła) zauważyłem że olej jest koloru brązowego... normalnie miałem czarny bądz szary kolor oleju , czy brązowy kolor jest okej i nie musze sie martwić ?

I kolejna sprawa bo nie chce zakładać nowego tematu... czy jak mam zegary z dt 80 w mojej DT 125R , to odczyty temperatury będą prawidłowe czy mogą się różnić od tych jakby były zegary z dt 125? I trzecia sprawa ... dt bardzo kopci na biało i nwm czemu , uszczelka pod głowicą dobra, płynu chłodniczego nie ubywa ?

Re: Brązowy kolor oleju

14 paź 2015, 19:24

Ciekawe jak płynu nie ubywa a na biało mocno kopci.. Sprawdź dla pewności pierścienie i zmierz kompresję

14 paź 2015, 19:41

dopiero robiłem remont, kopci gdy gwałtownie dodaje gazu, ilość płynu chłodniczego jest taka sama od kiedy wlewałem. Dodam że jak dłużej go przytrzymam na wysokich to przestaje kopcić

14 paź 2015, 20:21

Olej ok. Kopcenie ustanie jak płynu nie pobiera.

14 paź 2015, 20:24

Może to dlatego że prędzej miałem uszczelke pod głowicą przedmuchaną ?

A jak to jest z tymi zegarami ?

14 paź 2015, 22:50

Będzie przekłamywać.

18 paź 2015, 21:28

A czy to ma coś wspólnego z odcinaniem zapłonu później? Bo przy normalnej jezdzie wskazówka wskazuje połowe , przy agresywnej pod czerwone podchodzi i czasami jak jest w okolicach czerwonego to dt odcina zapłon przy 6 tyś obr bodajże
Odpowiedz