Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.
Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
12 paź 2015, 19:17
Witam, mam mały problem ze ściągnięciem magneta z wału korbowego. Otóż magneto w nowszej wersji różni się od tego ze starszej i taki ściągacz jak poniżej nie zda egzaminu.
http://img09.staticclassifieds.com/imag ... liniec.jpgMacie pomysł jak to zdjąć?
12 paź 2015, 19:49
Masz w magnacie trzy otwory w nie wkręcasz śruby do tego robisz koło z trzeba otworami. Ściągasz zaczepiasz za to koło i wkręcasz ściągasz. Tylko musisz mieć długą szpilkę do ściągacza żeby to zdało egzamin.
12 paź 2015, 20:27
Próbowałem już tego sposobu ale chyba coś źle robie. Zrobiłem prowizoryczny ściągacz i nie chciało pójść a siłowaliśmy się z tym we dwóch z kolegą. Śruby się gną, spawy na ściągaczu puszczają a magneto nie chce zejść... Może jest tam jakieś zabezpieczenie, które pominąłem?
12 paź 2015, 21:04
W ten sposób nie ma opcji żeby śruby się gięły. Co to za ściągacz że w nim spawy puszczają? Jak masz już napięte ściągasz to uderz młotkiem w niego.
16 paź 2015, 21:53
Nakrętkę odkręciłeś ?