Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam, Panowie mam taki problem ze swoją DT, że moto nie trzyma wolnych obrotów na zimnym i ciepłym silniku, ma też problem z odpaleniem. Remont góry silnika (tłok wossner, szlif cylindra, nowe uszczelkii) był robiony w sierpniu 2015roku i do tej pory było wszystko git. DT jeździ normalnie, żadnych zmian nie zuważyłem. Czasem jest też tak że jak zgaśnie to muszę odpalić z popychu, z kopniaka nie chce (tak mam kopniaka w RE, rozrusznik się wysypał, ale i on już jest na pokładzie). Macie może jakieś pomysły?
Gaźnik wczoraj wyczyszczony, świeca nowa, filtr czysty. Wymiana świecy nie pomogła, dt nie chciała w ogóle odpalić, zabrałem się więc za gaźnik, wyczyszczony złożony i nadal nic. Nie pali.