Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam mam takie pytanie bo wyjąłem dozownik zaślepiłem rurkę idącą od króćca śrubką (rurka idzie od króćca) i zaślepiłem ją w tym pojemniku gdzie jest dozownik żeby nie było widać tego zaślepienia jak zrobiłem to źle to mnie poprawcie. Ale teraz takie pytanie czy nie zatrze się ten wałek co idzie do dozownika jak nie będzie smarowany bo wyjmę przecież dozownik i ten wałek będzie się kręcić na włączonym silniku to się nie zatrze? Kolejne pytanie, bo jak odłączyłem linkę od dozownika to gaz strasznie lekko chodzi a mnie to się nie podoba co na to polecacie. Myślałem żeby dozownik zostawić i zrobić obieg zamknięty także weście odpowiedzcie na te pytanka
To może zrobić obieg zamknięty w dozowniku (połączyć oba przewody od króćca i od zbiornika ze sobą i napełnić olejem ? Czy może ściągnąć dekiel i wyjąć ten tryb ale go wyjmę to zostanie też wałek to też go wyjmę i zostanie dziura i co z nią zrobić co polecasz ?
Będzie się trzymał ten wałek bez trybu w środku i nie będzie się lał olej ? I mogę zrobić tak żę wyjmę ten tryb z tamtej strony ale założę dozownik żeby założyć linkę, aby gaz ciężej chodził (dla mnie lepiej) noi w ten sposób dozownik nie będzie chodził ani wałek tylko linka będzie się ruszała. Można tak zrobić ?
Przeczytałem uważnie, ale chyba nie zauważyłeś że w poście napisałem że chciałbym włożyć dozownik w celu założenia linki, aby gaz ciężej chodził i nie wiem czy tak można
Chyba mnie nie kminisz, chciałbym wyjąć ten tryb ze srodka od dozownika i założyć dozownik (i ten sposób, by nie działał) a założyć dozownik w celu zalozenia linki, aby gaz ciezej chodził tylko dlatego, jak nie ma linki na dozowniku to gaz strasznie lekko chodzi. Nie wiem czy się da