Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam. Jechałem dr normalnie spokojnie nagle nie ma sprzęgła, myślałem że linka poszła bo klamka luźna obrazu się zrobiła. Jednak linka całą tylko ta dźwigni przy silniku luzna i nie wysprzegla. Jak się za to wziąć od czego zacząć? Mam jeszcze problem z 5 i 6 biegiem. Do 4 ki idzie dobrze, wrzucam 5 muł a na 6 jeszcze większy .v Max 90. Ile rozpędza na 4 biegu tyle idzie. Myślałem że przełożenie, miałem 16/57 i zmieniłem na 14/57, nic to nie dało dalej muli. Czy tomoże być blokadą na module?
Raczej to wina zajeżdżonego silnika, a co do sprzęgła to albo tarcze skleiło albo popychacz się rozleciał ew. sprężynka dźwigienki. Rozbieraj prawą stronę silnika to zobaczysz.
Dobralem się do sprzęgła odkrecilem 5 śrub ze sprężyną, nie mogę zdjąć tego dekielka bo śruba ta długa na środku kręci się w miejscu... W pierwszej chwili 1/2 obrotu stawiała opór, a teraz nie mogę jej ani zakręcić ani odkręcić.