Tutaj pomożemy naprawić Twój sprzęt.

Regulamin forum

Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Odpowiedz

Przerywa na średnich obrotach

09 maja 2013, 11:22

Podczas wczorajszej przejażdżki napotkał mnie jakiś dziwny problem otóż moto nagle zaczął przerywać na średnich obrotach czy coś ale z czasem ustało. Potem znowu się to zaczęło, przerywał się na średnich i ale jakoś tam w rezo wchodził tylko że ciężko ale jak włączyłem światła, nawet postojowe to problem ustał da fuk? :F Co o tym myślicie?

Re: Przerywa na średnich

09 maja 2013, 12:32

Świecę zmień.

09 maja 2013, 14:50

Zmieniłem i to samo. Rozebrałem i wyczyściłem dokładnie gaźnik, bez zmian. Co może być przyczyną że przerywa przy wyłączonych światłach? Może zmienić fajkę i przewód od niej bo mam?

09 maja 2013, 15:24

Skoro przy wyłączonych światłach przerywa, to gdzieś jest jakieś zwarcie. Jedyne miejsce, gdzie mogą się łączyć światła z zapłonem, to magneto. Ale wcześniej dla pewności posprawdzaj kable, żeby nie zdejmować magneta na darmo.

09 maja 2013, 16:58

Zmieniłem fajkę wraz z przewodem i jest bez zmian. A co do tych kabelków to które mniej więcej bo trochę ich jest i czego dokładnie szukać bo na elektryce się nie bardzo znam :)

09 maja 2013, 17:08

Raczej nie zdrowego kabla, tylko przekłutego/przetartego, który mógłby robić zwarcie.

09 maja 2013, 17:16

Ok ale mówisz o kablach tylko od świateł raczej nie?

Re: Przerywa na średnich obrotach

10 maja 2013, 9:25

Prawdopodobnie właśnie te kabelki od świateł gdzieś się stykają , musisz dokładnie je przejrzeć.

10 maja 2013, 18:45

Oglądałem instalacje świateł i nie znalazłem nic niepokojącego ale gdy odłączyłem lampę i się przejechałem było normalnie, nawet gdy wyłącznik świateł był na off. jakieś sugestie czy zdejmować magneto?

10 maja 2013, 19:20

a musisz jezdzic z wlaczonym swiatlem ?
Odpowiedz