Odpowiedz

Łańcuch bez zapinki? Ssanie - problem

20 mar 2016, 21:34

Witam, kupiłem łańcuch DID 428 VX, w zestawie nie ma zapinki, a na ogniwie łączącym nie ma też rowka na zapinkę. Wystarczy zamknąć ogniwo i nie potrzeba zapinki? Spotkał się ktoś z tym? Wydaje mi się to dziwne. Dodam, że płytka zamykająca ogniwo wchodzi ze sporym oporem.

Druga sprawa to dźwigienka ssania, która podczas jazdy sama opada, włączając ssanie. Co z tym zrobić?

Re: Łańcuch bez zapinki? Ssanie - problem

20 mar 2016, 21:53

Jak dźwignia spada to ssanie się wyłącza a nie włącza. Co do łańcucha to w zestawie masz zakuwkę a nie zapinkę, trzeba zakuwarkę do łańcuchów lub dokupić sobie ogniwo łączące w typu zapinka oznaczane przez DIDa jako FJ , np. DID428VX-FJ

20 mar 2016, 22:13

Dzięki, a jesteś pewien że gdy dźwignia jest na dole, to ssanie jest wyłączone? Poprzedni właściciel mówił mi, że jest na odwrót, po przełączeniu dźwigni na dół silnik (rozgrzany) wchodzi na wyższe obroty i wolno spada z obrotów po dodaniu gazu. Jeśli jest jak mówisz, to musi być coś nieźle nagrzebane w gaźniku :/

20 mar 2016, 22:23

Za małe dysze.

20 mar 2016, 22:27

Ssanie jest wyłączone gdy jest dźwignia opuszczona?

20 mar 2016, 22:44

Tak.

20 mar 2016, 23:00

Złe dysze, lub nieszczelna dźwignia ssania.

20 mar 2016, 23:19

Co za komedia, chłopy na ssaniu popylają :)

20 mar 2016, 23:28

No komedia, dobrze że spytałem bo byłoby nieciekawie :/ Dzięki za pomoc pany! :)
Odpowiedz