Regulamin forum
Przy dodawaniu tematu wybierz odpowiedni prefiks z listy. Pamiętaj aby w opisie twojego problemu podać dokładny model motocykla wraz z jego rocznikiem, np. Yamaha DT 125 LC2 1988. Postaraj się opisać wszystko dokładnie i szczegółowo, to bardzo ułatwi innym użytkownikom udzielić konkretnej odpowiedzi.
Witam, mam takie pytanie, bo splanowałem właśnie głowicę i nie wiem czy nie zrobić tak, kupić tą uszczelkę z olx z pierścieniem http://olx.pl/oferta/uszczelka-pod-glow ... ec355dcd47 i dać Reinzosil wokół komory spalania i pytam się was czy tak można (chodzi mi o ten Reinzosil). Chcę tak zrobić, bo słyszałem że ta uszczelka pod głowicą to jest pięta achillesowa tego moto, dlatego chcę to zrobić tak trochę "pancernie". Będzie to najtrwalsze ?
W każdym motocyklu uszczelka pod głowicą może być piętą achillesa jak nie wykona się naprawy poprawnie splanowałeś płaszczyznę cylindra i głowicy poprawnie , jeśli tak nawet na jednowarstwowej przy dokręceniu na 28 nm musi trzymać jeśli nie to nadal z zestawem jest coś nie tak. Nie zalecane jest dawane nic pod głowicę w sensie jakiś uszczelek w płynie aczkolwiek twoje moto więc rób co chcesz.
A posmarować mam z dwóch stron uszczelki ? Wokół tego pierścienia, czy mam nanieść Reinzosil na głowice i na cylinder wokol komory spalania. Czy z jednej strony uszczelki ?